Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

09/10/2020… Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Γράφει η Ευγενία Κοκκινάκη, φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.

Νικήσαμε! Φωνάζαμε. Χιλιάδες άτομα παραβρισκόμενα σε μία συγκέντρωση ενάντια στον νεοναζισμό και στο φασισμό. Υπέρ της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Πάνω σε αυτήν την ιστορική στιγμή η πορεία διαλύθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ρίψη νερού, χημικών, δακρυγόνων.

Παρασκευή 09/10/2020 : Μόλις δύο μέρες μετά την ιστορική απόφαση, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ένα γνωστό και δυστυχώς μάλλον πλέον πιο επικίνδυνο πρόσωπο του φασισμού. Η μαθητική πορεία έξω από το Υπουργείο Παιδείας  καταλήγει σε κυνήγι των μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών , ακόμη και περαστικών στο mall, από τις αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) οι οποίες έφτασαν εκεί, περικύκλωσαν το εμπορικό κέντρο και συνέχισαν με ρίψη χημικών, δακρυγόνων. Τραυματίστηκαν ανήλικοι. Οι εικόνες με το νέφος πάνω από το κτίριο μοιάζουν ψεύτικες και είναι σίγουρα πρωτοφανείς.

Οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα απευθύνθηκαν στην εξουσία, για να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Και η εξουσία απάντησε χτυπώντας τους και κόβοντάς τους την ανάσα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία ,την παιδεία, τα δικαιώματά μας.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ