Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Το νομοσχέδιο αυτό, και σύμφωνα με τους νομικούς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφικό πέραν από ελλιπές!

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα προς την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου με κυριότερο νόμο, την θέσπιση της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας. Το υπουργείο δικαιοσύνης, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις γονέων, παιδιών αλλά και νομικών βαδίζει προς την ψήφιση του νομοσχεδίου με πρόσχημα την καλύτερη ψυχολογία του παιδιού, πράγμα που από κάθε σκοπιά είναι αβάσιμο.


Όμως δεν είναι μόνο αυτό το μελανό σημείο του παρόντος νομοσχεδίου. Βλέπουμε πως σε ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου, ένα κράτος ισότητας και ισοπολιτείας ακόμα και το 21ο αιώνα δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για την ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα. Αντίθετα, ο υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Τσιάρας σε σχετική ερώτηση έδωσε την απάντηση: «...όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με φυσική παρουσία και των δύο φύλλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα». Αυτή βέβαια δεν είναι βάσιμη άποψη αλλά μια ρητορική ομοφοβίας καλυμμένη με τον μανδύα της επιστημονικής μελέτης.

 

Αντίθετα, σύμφωνα με τον Ράιν Λάιτ, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν υστερούν σε τίποτα από τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών. Άποψη που συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας.


Εν έτη 2021, σε μια ευρωπαϊκή χώρα βλέπουμε πως μια μερίδα των συμπολιτών μας στερείται βασικών δικαιωμάτων. Δικαιωμάτων που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα και μη συζητήσιμα. Δικαιώματα που πιστεύαμε ότι θα αποκατασταθούν από την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου αλλά απογοητευτήκαμε όταν καταλάβαμε ότι αυτό το σχέδιο νόμου δεν θα αποτελέσει την βάση για μια προοδευτική και ίση για όλους κοινωνία άλλα την βάση για την σταθεροποίηση της ήδη υπάρχουσας πατριαρχικής κοινωνικής συγκρότησης.


Όμως δεν θα το ανεχτούμε, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία ουσιαστικής ισότητας, απαλλαγμένη από κάθε πατριαρχικό κατάλοιπο. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι ένα παιδί έχει ανάγκη από αγάπη την οποία και ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να προσφέρει και πρέπει να του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Το νομοσχέδιο αυτό, και σύμφωνα με τους νομικούς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφικό πέραν από ελλιπές!

Αλέξανδρος Ραμιώτης
ramiwthss
Ο Αλέξανδρος Ραμιώτης είναι Γ. Γραμματέας της Πρωτοβουλίας Νέων και πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ