Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Αντίο θρανίο, να ξέρεις σ'αγαπώ

Ξέρεις ότι τελείωσες το σχολείο όταν δίνεις πανελλήνιες και ήδη νοσταλγείς.

Ξέρεις ότι τελείωσες το σχολείο όταν δίνεις πανελλήνιες και ήδη νοσταλγείς. Νοσταλγείς το φίλο που σου "έκλεβε τα καλά στυλό", τη συμμαθήτρια που αργούσε τα πρωινά περισσότερο κι από εσένα, εκείνον που σε ενοχλούσε στο μάθημα αλλά καταβάθος σ' άρεσε, τη μπροστινή σου που της πείραζες τα μαλλιά γιατί βαριόσουν τη φιλόλογο. Όταν σου λείπουν οι κοπάνες που είχαν γίνει συνήθεια, το φρέντο εσπρέσο το πρωί και κάτι τσίχλες που δεν τολμούσες να βγάλεις από την τσάντα.

Θυμάσαι το πρώτο σου τσιγάρο κρυφά απο τον καθηγητή, τις φωνές του που επίσης σου έχουν λείψει, -ακόμη κι εκείνου του περίεργου που σε έβγαζε με ωριαία πρώτη ώρα "γιατί έτσι"-.Θυμάσαι που την ερωτεύτηκες. Τότε που γύρισε να σου μιλήσει και σκάλωσες λέω. Τότε που τον έπιασες να σε καρφώνει με το βλέμμα του και να παίρνει μια γλυκιά απόχρωση του μπορντώ.

Νοσταλγείς τους έρωτες που χαράχτηκαν στα θρανία ανεξίτηλοι με μπλάνκο και μαρκαδόρο στάμπιλο "για να μην σβήσει". Κι όταν άκουγες με πάθος Κόρε Ύδρο "όχι πια έρωτες" και η μούτζα που σου έριχνες ήταν μεγαλύτερη από το βαθμό σου στη γυμναστική. Ήξερες πως ήσουν τσιμπημένη-ος κι ας φώναζε ο Παντελής.

Αλλά ακόμα πιο πολύ νοσταλγείς την παρέα...Ξέρεις αυτούς που δεν βγαίνατε μαζί τα βράδια αλλά από τις 8 μέχρι τις 2 όλοι εκεί. Ο σπαστικός συμμαθητής που συμφωνούσατε μόνο για το "κοινωνιολογία αντί για λατινικά" κι εκείνη που το γέλιο της ήταν πιο αστείο από το ανέκδοτο.

Κι όμως όλοι εσείς μαζί έχετε ωριμάσει (έστω κι αυτό το λίγο). Έχετε κάνει φιλίες, έχετε τσακωθεί, έχετε γελάσει, έχετε ερωτευτεί, έχετε νιώσει. Και το συναίσθημα που μας χάρισαν τα σχολικά θρανία, η δύναμη της επαφής που δημιουργήσαμε, θα μας συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή (κλισέ κι αλήθεια λέω).

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε εσένα που υπήρξες για τον άλλο ο σπαστικός συμμαθητής και η σπαστικιά συμμαθήτρια. Να ξέρεις θα σε θυμάται. Φοιτητική ζωή τρέμεεε.


Θεοδώρα Ελευθεράκη
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ