Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά

Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά (Θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των νέων)
Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά (Θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των νέων)
Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη για όλους μας. Περνάμε μια περίοδο πανδημίας και είναι λογικό να αφήνουμε κάποιους τομείς λίγο πιο πίσω και η προτεραιότητα μας να είναι η δημόσια υγειά. Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία οφείλει να  προβλέψει κάποια προβλήματα που στο μέλλον μπορεί να δημιουργηθούν στον τομέα της παιδείας και να τα χειριστεί εγκαίρως. Το σχολείο όμως δεν απαρτίζεται μόνο από την Τρίτη Λυκείου και σημασία δεν έχουν μόνο οι πανελλαδικές αλλά και οι άλλες τάξεις που ο στόχος τους είναι να φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο. Το ερώτημα είναι το πώς. Η Υπουργός είχε αναφέρει ότι «καμία χρονιά δεν θα χαθεί», όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες από το Υπουργείο Παιδείας για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Εκτός από τα παιδιά ιδιωτικών σχολείων και παιδιά που έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν φροντιστήριο , πολλά  παιδιά  είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε μαθήματα τηλεδιάσκεψης είτε είναι ελλιπέστατη η παρακολούθηση τέτοιων μαθημάτων, άρα ανεπαρκής . Ωστόσο η παιδεία είναι ένας τρόπος ανέλιξης του ατόμου και όλοι οι μαθητές πρέπει να  έχουν το δικαίωμα σε αυτή.
Το κράτος είναι αναγκαίο  να μεριμνήσει και για αυτούς τους μαθητές, αλλά και για την ύλη που έχει χαθεί αυτές τις βδομάδες, στις οποίες το σχολείο ήταν κλειστό. Αυτό αφορά τάξεις από την πρώτη δημοτικού έως και τη δευτέρα λυκείου. Για παράδειγμα, οι μαθητές της δευτέρας λυκείου για να είναι ικανοί να παρακολουθήσουν μαθήματα της Τρίτης από τον Σεπτέμβριο, πρέπει να έχουν καλύψει μια συγκεκριμένη ύλη, η οποία μετά το κλείσιμο των σχολείων σταμάτησε να διδάσκεται. Πώς λοιπόν αυτά τα παιδιά θα δώσουν στις Πανελλήνιες την προκαθορισμένη ύλη; Είναι αυτονόητο ότι αυτή πρέπει να αναδιαμορφωθεί ακόμη και για τους μαθητές της Β Λυκείου, δεδομένου ότι  δεν είναι εφικτό να διδαχθεί μαζί με αυτή της Τρίτης Λυκείου.
Συνεπώς, αν λοιπόν δεν γίνει κάτι άμεσα και δεν καλυφθεί η απαραίτητη ύλη φέτος, αναγκαία είναι η αναδιοργάνωση της ύλης και η ανακοίνωση της νέας ύλης εγκαίρως , όχι δυο μήνες πριν την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά το Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων. Αυτό θα βοηθήσει ώστε οι μαθητές να μπορούν να οργανώσουν το πρόγραμμα τους μέσα στη σχολική χρονιά και να μην επικρατεί το άγχος σε μαθητές και καθηγητές λόγω της αβεβαιότητας. Το υπουργείο καλείται να δράσει, παίρνοντας τα καταλληλά μετρά  και για τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου, καθώς το σχολείο δεν απαρτίζεται μόνο από την τρίτη λυκείου.

Κατερίνα Αρματά, μαθήτρια της Β’ Λυκείου και μέλος του Κινήματος ΜαθητώνΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ