Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Άρθρο του Πέτρου Αποστολάκη στον ηλεκτρονικό Τύπο

Τι ρόλο άραγε πρέπει να παίξει το Κίνημά μας στην πολιτική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των νέων;

Τι ρόλο άραγε πρέπει να παίξει το Κίνημά μας στην πολιτική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των νέων; Πως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παιδεία, χωρίς τον φόβο να ξεφύγουμε από οποιαδήποτε κομματική γραμμή; Αυτές ήταν δύο από τις πολλές ερωτήσεις που μας έρχονταν ανά στιγμές στο μυαλό.

Μετά από ώρες συζήτησης καταλάβαμε κάτι: Για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί το Κίνημά μας, θα έπρεπε να αφήσουμε τα κόμματα στην άκρη. Η έντονη κομματικοποίηση ενός Κινήματος Νέων δεν μπορεί πάρα μόνο να μας βάλει παρωπίδες, να μας "σωληνοποιήσει" και να μας κάνει να χάσουμε την οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα.Και η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το μαθητικό οικολογικό Κίνημα μεγαλώνει μέρα με την μέρα σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα η ανταπόκριση σε οποιαδήποτε κινητοποίηση είναι μικρή. Η Ακροδεξιά γίνεται όλο και πιο δυνατή παγκοσμίως, με ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα κατά μειονοτήτων να λαμβάνουν χώρα όλο και πιο συχνά. Οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα μας συνεχείς, χωρίς κανένα εθνικό υπερκομματικό σχέδιο για τη Παιδεία.


Θα μπορούσα να συνεχίσω να απαριθμώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι για ώρες. Μέλημα μας, όμως, δεν πρέπει να αποτελεί ο εντοπισμός των αμέτρητων προβλημάτων, αλλά η σταδιακή λύση τους.

Και αυτό θα κάνουμε. Ξεκινάμε από την αρχή. Ξεκινάμε ανεξάρτητοι και ακόμα πιο δυνατοί. Με κύριο ιδεολογικό μας πυρήνα την οικολογική σοσιαλδημοκρατία και τον προοδευτισμό, και σύμμαχό μας κάθε χώρο που εκφράζει τις απόψεις μας, θα οργώσουμε όλα τα σχολεία της χώρας μας, μιλώντας για το πως τα προβλήματα αυτά θα λυθούν.

Θα οργανώσουμε ημερίδες, συζητήσεις, εκδηλώσεις. Θα κατέβουμε στους δρόμους κάθε πόλης της χώρας και θα διαμαρτυρηθούμε. Θα διαμαρτυρηθούμε γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ή ακόμα καλύτερα: Αξίζουμε να έχουμε μέλλον.Καλούμε, λοιπόν, όποιον συνομήλικο μας μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αξίες και όνειρα να γίνει μέρος-μέλος του Κινήματός μας. Να γίνει μέρος του αγώνα μας για αλλαγή. Αλλαγή πολιτική, κοινωνική, ιδεολογική.


Ραντεβού στους δρόμους λοιπόν. Στα καφέ, τις πλατείες, τα chat groups, τις βιβλιοθήκες.

Πέτρος Αποστολάκης
@p_apostolakis
Ο Πέτρος Αποστολάκης είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Νέων, ιδρυτικό μέλος και πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ