Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Αστικές συγκοινωνίες Πατρών: ιδανικές για όλους!

Η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στην Πάτρα (εισιτήρια, οργάνωση και λειτουργία)

"Πολλοί διαμαρτύρονται για την ποιότητα των ΜΜΜ (Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) στην Πάτρα. Κι όμως, προσωπικά, δεν καταλαβαίνω προς τι τα παράπονα, κι αυτό αφού οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη μας τους καλύπτουν όλους...


Πρώτα απ’ όλα, ικανοποιούν την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για φιλανθρωπία. Οι Πατρινοί -όπως και οι κάτοικοι άλλων «περιφερειακών» πόλεων- πληρώνουν ανιδιοτελώς φόρους για τα ΜΜΜ ξέροντας πως οι ίδιοι ποτέ δε θα απολαύσουν τις πολυτέλειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το εισιτήριο που διαρκεί μιάμιση ώρα.


Ακόμη, το σύστημα μαζικής μεταφοράς καλλιεργεί την υπευθυνότητα των πολιτών. Πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι και εξοπλισμένοι με εισιτήριο από πριν. Οι συνέπειες για όσους ξεχνιούνται, τραγικές! Διπλή τιμή στο εισιτήριο αν το αγοράσεις μέσα στο λεωφορείο-αν είσαι αρκετά τυχερός να έχει ο οδηγός. 


Και για τους λάτρεις της δράσης και της αγωνίας, σας έχουμε καλυμμένους. Γιατί με εξαίρεση τους σταθμούς αφετηρίας και τερματισμού, όπου τα λεωφορεία φτάνουν -συνήθως- στην ώρα τους, τα ωράρια των υπόλοιπων στάσεων αποτελούν ένα μυστήριο. Και για να μη χαλάει το σασπένς, σχεδόν πουθενά δεν υπάρχει ηλεκτρονικός πίνακας με τα δρομολόγια. Α και μην ξεχνάμε, το κυνήγι του λεωφορείου βελτιώνει ΚΑΙ τη φυσική σας κατάσταση(!)


Τέλος, για τους νέους και τις νέες που νιώθουν αδικημένοι, η μετακίνηση με λεωφορείο είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείτε το χαρτζιλίκι σας. Μισά εισιτήρια μόνο τις σχολικές μέρες, επειδή ποιος θέλει να κινείται μόνος του; Το καλοκαίρι λοιπόν, αντί να πηγαίνετε για ψώνια και να ενισχύετε τον καταναλωτισμό, μπορείτε να ξοδεύετε τουλάχιστον 1.10 σε κάθε σας μεταφορά!


Με τέτοια ιδανικά λοιπόν ΜΜΜ είναι να απορεί κανείς που όλοι χρησιμοποιούν Ι.Χ. αυτοκίνητο και επιβαρύνεται το κυκλοφορικό και το περιβαλλοντικό πρόβλημα(!)"

Ελένη Νταλαπέρα
Η Ελένη Νταλαπέρα είναι μαθήτρια της Γ τάξης του ΓΕΛ Καστριτσίου στην Πατρα
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ