Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

10/02/2021. Ληξιαρχική πράξη θανάτου, της ανώτατης εκπαίδευσης όπως την ξέραμε.

Η προμελετημένη επίθεση στην δημόσια εκπαίδευση έφτασε στο τέλος της.


Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με την αμέριστη συμπαράσταση του Κυριάκου Βελόπουλου είναι πλέον νόμος του κράτους


Για να φτάσουμε ως εδώ όμως, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το πιο συνηθισμένο όπλο της. Την στοχοποίηση των νέων. Όπως άθελα του παραδέχτηκε και ο Βουλευτής Κ. Κυρανάκης είδε την πανδημία ως μια ευκαιρία να περάσει ένα αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για την παιδεία νομοσχέδιο, χωρίς αντιδράσεις. Στην περίπτωση δε που θα δημιουργούνταν αντιδράσεις, το επιχείρημα έτοιμο. Οι ανεύθυνοι νέοι φταίνε για την εξάπλωση του κορωνοϊού .


Τέλος πάντων,(συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια) ας δούμε τις συνέπειες του επίμαχου νομοσχεδίου.


Μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ(αφού πρώτα τα έχει εξισώσει με τα κολλέγια),που συνεπάγεται με εκτιμώμενο κλείσιμο 139 πανεπιστημιακών τμημάτων, και παράλληλα όριο φοίτησης (καλό, αλλά όχι για μια χώρα σαν την δική μας, που η πλειοψηφία των φοιτητών είναι εργαζόμενοι)


Το καλύτερο; Πανεπιστημιακή αστυνομία( δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο).30 εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη 1.030 αστυνομικών. Παραβίαση του αυτοδιοίκητου, και δημιουργία ενός αυταρχικού πανεπιστήμιου, βγαλμένου από τα όνειρα της πιο σκληρής συντηρητικής και εκδικητικής δεξιάς(ναι, αυτής που κυβερνά σήμερα).


Όχι μόνο χάθηκε η ευκαιρία για μια πραγματική μεταρρύθμιση, αλλά πλέον όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή για το τί, ακόμα χειρότερο μπορεί να συμβεί.


Η Κεραμέως κέρδισε μια θέση στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Το θέμα είναι, τι συνέπειες θα έχει αυτό για την νέα γενιά και την κοινωνική πλειοψηφία;Κώστας Τσικουδάκης
k_tsikoudakis
Ο Κώστας Τσικουδάκης, είναι μαθητής Γ Λυκείου, και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ