Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Ελλάδα 2.0 «Επιστροφή στον Μεσαίωνα»

Η Κυβέρνηση εδώ και παρά πολύ καιρό δείχνει να έχει βαρέσει διάλυση σε κάθε τομέα και σε κάθε υπουργείο, τι να πρώτο διαλέξουμε το υπουργείου προστασίας του πολίτη; ( ξυλοδαρμοί στις πλατείες, επίορκοι αστυνομικοί, μαφιόζικη εκτέλεση δημοσιογράφου μέρα μεσημέρι, Trafficking με επίορκούς ένστολους), το υπουργείο εργασίας; ( με τον «σούπερμαν» υπουργό του και το νομοσχέδιο για εργασιακές γαλέρες, επιστροφή στον μεσαίωνα και τις απειλές του Μένιου Φουρθιώτη μέσα στο υπουργείο); ή το πολυαγαπημένο μας υπουργείο παιδείας της εξίσου αγαπημένης μας Κεραμέως (προώθηση όσο δεν πάει τον ιδιωτικών κολλεγίων, ΕΒΕ , πανεπιστημιακή αστυνομία) Για να μην μιλήσουμε για το υπουργείο υγείας ( χωρίς προσλήψεις υγειονομικών, ελάχιστες ΜΕΘ και Μ.Μ.Μ που ο κόσμος είναι στοιβαγμένος σαν τις σαρδέλες, αν και θα λέγε κάνεις πως το τελευταίο δεν κολλάει στο εν λόγω υπουργείο. Βασικά κολλάει οπού μας συνεφέρει και δεν κολλάει οπού δεν μας συνεφέρει. Καλό ε ;

Για τα κακογραμμένα κείμενα στον τομέα της εκπαίδευσης και κυρίως της τριτοβάθμιας, έχω αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μου. Αυτήν την φόρα θα εστιάσω λίγο πολύ στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας. Αφορμή σε αυτό μου έδωσε η παρακάτω καταγγελία εργαζόμενης σε Ξενοδοχείο στην Ρόδο. Σας παραθέτω την καταγγελία.

«Η κατάσταση στον τουρισμό φέτος είναι τραγική. Σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο, οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο πίσω στη λάντζα του κεντρικού εστιατορίου, χωρίς κλιματισμό, μόνο με έναν ανεμιστήρα, ενώ στο σέρβις εξαιτίας των περικοπών σε προσωπικό και την λογική των low budget, ώστε να παίρνουν μπόνους οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές, έχουν αφήσει ελάχιστο προσωπικό στη βάρδια, η αναλογία είναι ένας σερβιτόρος για να εξυπηρετεί 100-150 άτομα.

Η δε διαμονή είναι σε κοντέινερ που το βαράει ο ήλιος πρωί βράδυ, ακόμα και το νερό για να κάνεις ντους βράζει! Η δεύτερη επιλογή είναι υπόγειο με κατσαρίδες και το βόθρο που ξεχειλίζει συχνά πυκνά και μυρίζει αφόρητα. Το φαγητό από τον μπουφέ προτιμάνε να το πετάνε, αντί να το δίνουν στο προσωπικό. Τόνοι φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια! Το προσωπικό τρέφεται με ότι πιο φθηνό και κακής ποιότητας φαγητό, κακομαγειρεμένο κι επαναλαμβανόμενο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πάθει γαστρεντερίτιδες.

Ρεπό φυσικά δεν υπάρχουν όλη τη σεζόν όσο είναι ανοιχτό το ξενοδοχείο, αν λείψεις μία μέρα στο κρατάνε το μεροκάματο από τον μισθό. Όταν δεν είχε κόσμο το ξενοδοχείο σου έδιναν αναγκαστικά απλήρωτα ρεπό, ενώ τώρα που είναι γεμάτο ζητάνε συνέχεια υπερωρίες.

Περιστατικά covid τα βάζουν να κάνουν καραντίνα σε διπλανά δωμάτια από το υγιές προσωπικό. Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από τα τραγικά που συμβαίνουν στο ξενοδοχείο που εργάζομαι εγώ. Φυσικά και σκέφτομαι κάθε μέρα να παραιτηθώ αλλά η ανάγκη είναι μεγαλύτερη.»

Το φλέγον ερώτημα είναι ένα.

Τι κάνει ο Πρωθυπουργός που επικρατεί ένα μπάχαλο σχεδόν σε κάθε υπουργείο του;


Η απάντηση;


Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βρίσκεται σε διακοπές. Κι όμως σε προηγούμενες δηλώσεις είχε πει ότι οι πολίτες θα πάνε διακοπές αλλά ο ίδιος και η κυβέρνηση όχι.

1) Πως θα πάνε διακοπές οι πολίτες, όταν συμφώνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC)  8,8 στους 10 Έλληνες δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές 7 ήμερών τον χρόνο, ποσοστό που είναι και το χειρότερο στην Ε.Ε ;

2) Τι έχει να απαντήσει άραγε ο «σούπερμαν» Κωστής Χατζηδάκης στις δεκάδες καταγγελίες και άλλες τόσες χιλιάδες που δεν βγαίνουν ποτέ παραέξω;

3) Μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχάσουμε, να πούμε πως η κυβέρνηση, προτίμησε να χρυσώσει Μ.Μ.Ε και αεροπορικές εταιρίες από το να επενδύσει αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια για τις ανάγκες πυρασφάλειας της χώρα που ως γνωστόν έχει κάθε χρόνο ανάγκη. Τι και αν το σύνταγμα της Ελλάδας λέει πως σε έκτακτές συνθήκες όπως η υγειονομική κρίση που ζούμε τα Μ.Μ.Ε είναι υποχρεωμένα να προβάλουν ζωντανά τις μεταδώσεις π.χ. τις ενημερώσεις του υπουργείου υγειάς ή προστασίας του πολίτη χωρίς αποζημίωση από το κράτος.


Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Ιωάννης Πανανός
@IoannisPananos
O Ιωάννης Πανανός είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς επίσης μέλος και τακτικός αρθρογράφος της Πρωτοβουλίας Νέων
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ