Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Χωρίς νερό, ρεύμα, θέρμανση φοιτητικές εστίες στην Κρήτη.

Χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση θα βρεθούν οι φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλουν φοιτητές. Βάσει καταγγελίας φοιτητών δεν υπάρχει νερό να πιουν και να κάνουν μπάνιο καθώς και θέρμανση σε μία περίοδο που η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα. 


Χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση θα βρεθούν οι φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλουν φοιτητές.


Η διακοπή της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης οφείλεται σε βλάβη του μετασχηματιστή. Βάσει καταγγελίας φοιτητών δεν υπάρχει νερό να πιουν και να κάνουν μπάνιο καθώς και θέρμανση σε μία περίοδο που η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα. 


Παράλληλα, δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet, καθιστώντας αδύνατη τη μελέτη των φοιτητών, την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για το τρέχον εξάμηνο.


Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως πολλοί φοιτητές ακόμα να παραλάβουν όλα τους τα συγγράμματα.


Δυστυχώς, το γεγονός δε μας εκπλήσσει. Η κυβέρνηση μάς έχει συνηθίσει στις άθλιες υποδομές των εστιών, αλλά και στην αντίστοιχη αντιμετώπιση των φοιτητών που μένουν σε αυτές. 


Μάλλον, θα έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα πως αυτή θα είναι η μοίρα τόσο των φοιτητικών εστιών, όσο και των φοιτητών που ζουν σε αυτές από τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχει μεριμνήσει για την σωστή λειτουργία τους, αλλά δεν έχει θίγει καθόλου το θέμα.


Τα παραδείγματα αδιαφορίας κι αναισθησίας είναι αμέτρητα:


  • Στις 13/3/2020 οι φοιτητές της εστίας «Δόμπολη», του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκαναν κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση των έξι από τους έντεκα εργαζόμενους, οι οποίοι δούλευαν στη λέσχη σίτισης. Εν τέλει, οι φοιτητές έμειναν πάνω από 4 μέρες χωρίς σίτιση μέχρι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι.


  • Τον Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση αποφάσισε να πετάξει στον δρόμο τους φοιτητές, για να προλάβει την πιθανή διασπορά του ιού αντί να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στερώντας τους τα σπίτια τους.


  • Στις 10/12/2020, μετά από μήνες αγώνων για την επίλυση ζητημάτων χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ο σύλλογος οικοτρόφων «ΦΕΠΑ», του ΕΚΠΑ, προχώρησε σε κατάληψη της διεύθυνσης και της γραμματείας της εστίας και στις 12/12 η πρυτανεία και η διεύθυνση διέκοψαν την παροχή σίτισης όπως είχαν απειλήσει ότι θα κάνουν, αν δεν σταματούσε η κατάληψη.


Τα παραπάνω παραδείγματα συνιστούν μερικές από τις περιπτώσεις αδιαφορίας προς τους φοιτητές-κατοίκους των εστιών. Πάλι καλά που φέραμε την πανεπιστημιακή αστυνομία με τα 30 εκατομμύρια να κάνει καλύτερη την ζωή των φοιτητών...


Ομάδα Τύπου Πρωτοβουλίας Νέων
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ