Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Η υποκρισία μιας πολιτείας σε παρακμή

Μια φωτογραφία με τους επισήμους κάθε 4 χρόνια, απαξίωση όλη την υπόλοιπη περίοδο. Η ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμό στην Ελλάδα...

Συγχαρητήρια στον "άρχοντα των κρίκων" Λευτέρη Πετρούνια, συγχαρητήρια στον Μίλτο Τέντογλου, συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο. Γενικά αυτές τις μέρες τα social media του πρωθυπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας ήταν γεμάτα με συγχαρητήρια στους αθλητές που διακρίθηκαν στους ολυμπιακούς αγώνες.


Πόση υποκρισία όμως μπορεί να κρύβει μια συγχαρητήρια ανάρτηση; Με πόση ευκολία οι πολιτικοί μπορούν να καπηλεύονται επιτυχίες τις οποίες οι ίδιοι υπονόμευσαν με την πολιτική τους;


Για την εκάστοτε κυβέρνηση οι αθλητές που συμμετέχουν και διακρίνονται κάθε 4 χρόνια στους ολυμπιακούς αγώνες είναι μια ευκαιρία για αυτοθαυμασμό, και εξύψωση της εθνικής μας υπερηφάνειας. Καθόλη την περίοδο της προετοιμασίας τους όμως η πολιτεία είναι εκκωφαντικά απούσα. Το υφυπουργείο αθλητισμού προτιμά να δίνει χρήματα για την προβολή του εκάστοτε υφυπουργού (πάνω από 20.000 στοίχισε η προβολή του τωρινού υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων) παρά να ενισχύει έμπρακτα τις προσπάθειες των αθλητών. Αυτοί κάνουν τις προπονήσεις τους κάτω από άθλιες συνθήκες και στερούνται ακόμα και τα αυτονόητα.

Η ανακοίνωση αποχώρησης την εθνική ομάδα άρσης βαρών του Θοδωρή Ιακωβίδη, αναδεικνύει με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη που υπάρχει για την χάραξη μιας νέας πολιτικής στον χώρο του αθλητισμού, έτσι ώστε το έμψυχο αθλητικό δυναμικό της χώρας μας να λάβει την υποστήριξη που του αξίζει και που θα του επιτρέψει να συμμετέχει επί ίσοις όροις με τους αθλητές άλλων χωρών στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι επιτυχίες που ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες σημειώνονται από τους Έλληνες αθλητές δεν πρέπει να αποτελέσουν το χαλί κάτω από το οποίο θα κρυφτεί το τεράστιο θέμα τής απαξίωσης τους από την πολιτεία. Οι οικονομικοί πόροι υπάρχουν, αλλά σπαταλούνται για την εξυπηρέτηση των ημετέρων τής εκάστοτε κυβέρνησης, την ικανοποίησή της ματαιοδοξίας λίγων, και εσχάτως για την εξαγορά των ΜΜΕ.

Καιρός να δώσουμε χρήματα για κάτι που αξίζει και μας κάνει υπερήφανους. Ως τότε οι άμεσα υπεύθυνοι καλύτερα να σιωπούν, γιατί αυτή η υποκριτική τους στάση μόνο οργή προκαλεί.

Κώστας Τσικουδάκης
k_tsikoudakis
Ο Κώστας Τσικουδάκης, είναι μαθητής Γ Λυκείου, και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ