Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Κάθε μορφή βίας είναι κατακριτέα, της Ναταλίας Σολτάτου.

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρο το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και αμφιταλαντευόμενες απόψεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μορφή βίας πρέπει να καταδικάζεται.

"Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ανάμεσα στους μηχανισμούς καταστολής και στου πολίτες, φαίνεται πως πρέπει πάλι να επισημανθούν τα αυτονόητα… Δε νοείται οι πολίτες να προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας προκαλώντας βία, όπως δε νοείται η αστυνομία να καταχράται την εξουσία που της προσφέρεται ασκώντας βία σε περιπτώσεις που μπορεί να αποφευχθεί.
Ανέκαθεν στην Ελλάδα οι άνθρωποι τείνουν να τάσσονται υπέρ και κατά της αστυνομίας και όχι υπέρ ή κατά της βίας σαν σύνολο. Κάθε μορφή βίας από όποιον και αν ασκείται πρέπει να είναι κατακριτέα από όλους τους ανθρώπους και να αποφεύγεται σε όλες τις περιστάσεις. Η αρμονία στην λειτουργία της κοινωνίας αλλά και το ανθρώπινο είδος γενικότερα κλονίζεται από τέτοιες βάρβαρες και απάνθρωπες συμπεριφορές. Η αμφίδρομη συκοφαντία οδηγεί σε αδιέξοδο και προκαλεί όλο και περισσότερες αναταραχές οξύνοντας τα πνεύματα και απομακρύνοντας μας από την λύση του πραγματικού προβλήματος. Ένα άλλο άσχημο φαινόμενο που παρατηρείται στην χώρα μας είναι η συνεχής τοποθέτηση ανθρώπων στο ίδιο “τσουβάλι” που κάνουν τις εντάσεις να πυροδοτούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής “όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι”, “όσοι κατεβαίνουν στις πορείες είναι ταραχοποιοί” και άλλα πολλά. Είναι απαράδεκτο να μαζοποιείται ο κάθε άνθρωπος για το σύνολο στο οποίο καλώς ή κακώς ανήκει. Είναι απαράδεκτο να επικροτείται η βία όταν προκαλείται σε μειονότητες ή όταν προκαλείται από την αστυνομία στους πολίτες.
Η βία από όποιον χώρο και να προέρχεται δεν παύει να προκαλεί ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα και να φθείρει την προσωπικότητα του ατόμου. Τέτοιου είδους απόψεις οδηγούν την χώρα μας πολλά βήματα πίσω. Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι όλες οι μορφές βίας είναι καταδικαστέες, ανάρμοστες και αξιόποινες."

Ναταλία Σολτάτου
Η Ναταλία Σολτάτου είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων και μαθήτρια της Α' Λυκείου στο Γενικό Λύκειο Άμφισσας.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ