Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Κι έχει σαν στάμπα την ζωή μου σημαδέψει, δεν θα περάσει ο φασισμός.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!»

Λίγες φράσεις καταφέρνουν να χαρακτηριστούν ως ιστορικές  και ακόμα λιγότερες  πετυχαίνουν να μείνουν ανεξίτηλες στην ιστορική συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας.


Μία τέτοια φράση είναι « Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση» που ακούστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.


Μία φράση που έκανε 10.000 άτομα να ανατριχιάζουν ταυτόχρονα από συγκίνηση και που προκάλεσε συναισθήματα που κανείς από όσους ήταν εκεί δεν μπορεί με λόγια να περιγράψει.


Σήμερα, ένα χρόνο μετά την δίκη, τα γεγονότα στη Σταυρούπολη και αλλού έρχονται να ξυπνήσουν μια κοινωνία που λίγο κόντεψε να επαναπαυθεί. Είναι γεγονότα που μας διδάσκουν πως ο αγώνας απέναντι στον φασισμό, είναι αγώνας διαρκείας. Δεν τελειώνει ποτέ γιατί πολύ απλά το σύστημα που τον βοηθάει να αναπαραχθεί είναι ακόμη εδώ.


Ένα σύστημα που αρνείται να διδάξει τον σεβασμό σε καθετί διαφορετικό.


Ένα σύστημα που δεν χτυπά τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, που συντηρεί τον φανατισμό και προτιμά να κρατάει δύο λαούς χώρια την ίδια στιγμή που ξέρει πόσα πολλά μπορούν να  κερδίσουν αν δουλέψουν μαζί.


Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον Κασιδιάρη να μιλάει μέσα από τις φυλακές στους οπαδούς του και κανείς να μην μιλάει για αυτό.
Ε λοιπόν. αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει!


Πρέπει να αλλάξει για να μην κινδυνέψουν ξανά ζωές ανθρώπων που απλά εκφράζουν την άποψη τους, που τολμούν να είναι διαφορετικοί από τα πρότυπα που κάποιοι  χαρακτηρίζουν  ως φυσιολογικά.


Στις 7 Οκτωβρίου κερδίθηκε μία μάχη, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην φυλακή. Είναι όμως εκατοντάδες τα στελέχη τους που βρίσκονται ακόμη εκεί έξω, οργανώνονται σε διαφορετικές κινήσεις και περιμένουν μία ευκαιρία για να εμφανιστούν και πάλι.


Ας μην τους δώσουμε τον χώρο να το κάνουν.


Ας μην τους δώσουμε αφορμή να σκεφτούν πως υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο να επιστρέψουν.


Και αν κάποιοι αναρωτιούνται πως θα το κάνουμε αυτό, η λύση βρίσκεται στον παρακάτω στίχο:


«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει  μόνος, τσάκισε τον!»

Νίκος Βασιλόπουλος
@NikosVasilopou5
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ