Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Κολοκοτρώνης, Μιαούλης... Και Μητσοτάκης!

Είναι ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του 2021 ηρωική όπως θέλει να φαίνεται; Στην περίοδο της πανδημίας της αστυνομοκρατίας και της προπαγάνδας; Μάλλον όχι!

Φέτος λοιπόν, όπως όλοι γνωρίζουμε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Και πώς γιορτάζουμε την προσφορά όλων των γνωστών κι αγνώστων ηρώων του 1821; Μα φυσικά εξισώνοντάς τους με σύγχρονους πολιτικούς, που διόλου ήρωες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αλλά κυρίως θα αναφερθώ στο δικό μας πρωθυπουργό και την απεικόνιση του ως Μακρυγιάννη. Είναι η ελληνική κυβέρνηση του 2021 ηρωική; Γατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανέναν ήρωα. Βλέπω μόνο πολιτικούς να συγκαλύπτουν παιδεραστές γιατί είναι φίλοι τους, την αστυνομία να χτυπάει ανεξέλεγκτα αθώους πολίτες, ένα καθεστώς τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης. Άτομα με σεξιστικές αντιλήψεις στο κοινοβούλιο να θέλουν τα ίδια να καθορίσουν το γυναικείο σώμα. Όντα που τολμούν να επιρρίψουν ευθύνες σε ένα νεκρό αγόρι επειδή ο δολοφόνος του συνδεόταν με την αδερφή του Πρωθυπουργού. Έναν Υπουργό να γίνεται νονός εν μέσω καραντίνας όταν ο απλός πολίτης μετά βίας βγαίνει από το σπίτι.

Είναι ήρωας ο κύριος Μητσοτάκης (και ο κάθε κύριος Μητσοτάκης) που έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά τόσο καιρό με ένα επίδομα πείνας, περιμένοντας να επιβιώσουν; Αδιαφορώντας παντελώς για την παιδεία της χώρας και τις ελλείψεις της, έχοντας ο ίδιος σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Και γιατί να νοιαστεί άλλωστε, σάμπως έχουν τα παιδιά του ανάγκη να πάνε σε ελληνικό πανεπιστήμιο;

Δεν ξέρω αν εσείς βλέπετε κάποιον ήρωα. Έναν σύγχρονο Superman που ήρθε να μας σώσει. Αλλά εγώ βλέπω έναν αδιάφορο. Που η αδιαφορία του φαντάζει επικίνδυνη πλέον. Έναν άνθρωπο που πληρώνει αδρά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να προπαγανδίσουν υπέρ του. Ωραία η δημοκρατία σας ήρωα! Όλοι μπορούν να τη δουν.


Όμως μάλλον εγώ είμαι η τυφλή!

Χαρά Σοφιανίδου
Πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ