Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Με την κάθε Σοφία...

Άρθρο για την Σοφία Μπεκατώρου.

"Τις τελευταίες μέρες, η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε. Όχι γιατί έμαθε κάτι που δεν φανταζόταν οτι συνέβαινε,(το αντίθετο) αλλά γιατί μια γυναίκα, η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τον θάρρος να μιλήσει για τον βιασμό της.

Για μια χώρα σαν την δική μας, αυτή είναι απο μόνη της, μια πράξη επαναστατική.

Πολλοί ρωτάτε, γιατί δεν μίλησε νωρίτερα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Το φοβισμένο 20χρονο κορίτσι δεν μίλησε γιατί υπάρχετε εσείς. Άνθρωποι που όταν ακούνε για ένα τέτοιο περιστατικό σκέφτονται, «Τώρα το θυμήθηκε;», «Γιατί μπήκε στο δωμάτιο;».

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Όταν αρχίζεις τέτοιου είδους ερωτήσεις έχεις διαλέξει πλευρά. Είσαι με τον θύτη.

Και να σας πώ ένα μυστικό; Υπήρξε και κάποια που μίλησε νωρίτερα. Ελένη Τοπαλούδη την έλεγαν. Κατήγγειλε τον βιασμό της στην αστυνομία, που όμως δεν της έδωσε σημασία, λέγοντας της ότι δεν θα έβρισκε άκρη. Τα αποτελέσματα γνωστά...

Η Σοφία Μπεκατώρου, λοιπόν, εξαιτίας και της ιδιότητας της, ως σπουδαία και γνωστή αθλήτρια, να αποτελέσει την αφορμή, για μια αλλαγή κουλτούρας στην ελληνική κοινωνία, όπου, δεν θα δικαιολογείται  ο θύτης, για  να αμφισβητείται το θύμα, αλλα θα υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη.

Για αυτούς τους λόγους, και άλλους πολλούς,είμαι με την Σοφία, την Ελένη, και κάθε φοβισμένη και κακοποιημένη γυναίκα αυτού του κόσμου.

"

Κώστας Τσικουδάκης
k_tsikoudakis
Ο Κώστας Τσικουδάκης, είναι μαθητής Γ Λυκείου, και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ