Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Μισογυνιστικό δηλητήριο από την εκκλησιά και λοιπές χειμωνιάτικες ιστορίες...

Για μια ακόμη φορά σημαντική μερίδα των Μητροπολιτών σπέρνουν το διχαστικό σεξιστικό δηλητήριο σε μια κομβική εποχή όπου κυριολεκτικά γυναίκες θυσιάζονται στον βωμό μια σάπιας πατριαρχικής δομής .

Την τελευταία εβδομάδα εκτός από την 13η γυναικοκτονία(!) μέσα στην πάροδο 10 μηνών, ακούσαμε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για την γυναικοκτονία. Ενδεικτικά: «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες» ανέφερε και συνέχισε «για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία λέει που αν ακουστεί στο νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη θα γελάσει ή μάλλον θα καγχάσει»

Φυσικά αυτό το ντελίριο είχε και συνέχεια. “Οι άνδρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν”. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας “εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα διότι έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Ας υπενθυμίσει κάποιος στον “wannabe” δικηγόρο-Μητροπολίτη, ότι ο όρος γυναικοκτονία δεν χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, και κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν έχει συμπεριλάβει την γυναικοκτονία ως όρο σε επίπεδο ποινικού δικαίου. Αλλά και εκτός αυτού, δεν έχει πάρει χαμπάρι ο Μητροπολίτης ότι πέρασε η δεκαετία του 1950; Και όχι μόνο αυτός. Ανά κάποια χρονικά διαστήματα, βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα ορισμένοι άνθρωποι “διαμάντια” του κλήρου. Είτε ιερείς κατά των εκτρώσεων, είτε άλλοι που θεωρούν την ομοφυλοφιλία προϊόν του σατανά, και στο αποκορύφωμα θρησκευτικές ομάδες υπό την αιγίδα της εκκλησίας που δια μέσου της βίας θέλουν να σταματήσουν θεατρικές παραστάσεις, όπως έγινε στο θέατρο “Χυτήριο” στην Αθήνα το 2014 και στο Αριστοτέλειο Θέατρο στην Θεσσαλονίκη το 2017.

Υπάρχει μια απλή λύση για να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Ο χωρισμός του Κράτους και της Εκκλησιάς. Από την στιγμή, που οι Ιερείς και οι Μητροπολίτες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν την στήριξη του κράτους, και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε οικονομικό. Αυτή η στήριξη φαίνεται και με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, που η είσοδος σε Εκκλησιαστικούς χώρους δεν απαιτεί rapid τεστ ή κάποιο άλλο πιστοποιητικό. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για να στηρίξει το μέτρο αυτό, είπε πως δεν γίνεται να εξισώνεται η εκκλησιά με το κομμωτήριο. Έχει απόλυτο δίκιο. Και αυτό επειδή το κομμωτήριο πληρώνει φόρους στο κράτος, ενώ η εκκλησιά όχι!

Πάρης Γιαννούλης
GiannoulisParis
Μέλος ομάδας τύπου Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ