Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Οι διακοπές στην Ικαρία και η ταξική συνείδηση

Πρόκειται για ένα προσωπικό σχόλιο με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται, οι μάσκες, οι αποστάσεις, τα πρόστιμα και γενικότερα οι ζωές σε παύση ισχύουν μόνο για τους απλούς πολίτες και όχι για τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει τις διακοπές του σε νησιά με το πρόσχημα της επίβλεψης των εμβολιασμών, εσύ Έλληνα τρέχεις το Σαββατοκύριακο να προλάβεις το τελευταίο μετρό/τραμ/λεωφορείο προκειμένου να είσαι σπίτι σου πριν τις 18:00 και να αποφύγεις τα 300 ευρώ της άσκοπης μετακίνησης σου. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός σου γευματίζει μαζί με 50 ακόμα άτομα, εσύ οφείλεις να κάτσεις σπίτι και να παρακολουθήσεις τα υποκινούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ να σε τρομοκρατούν, αφού "χόρτασαν" τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα.

  Όπως ήταν αναμενόμενο, το τραπέζι του Πρωθυπουργού δεν αναφέρθηκε από κανένα κανάλι και μάλιστα κάποια από αυτά απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους τους να θίξουν τόσο το ζήτημα αυτό όσο και τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Μητσοτάκης μόλις έφτασε στο νησί.  Βέβαια, Έλληνα, έχεις την ενημέρωση που σου αξίζει δεδομένου ότι δεν αντιδράς στα εμετικά σχόλια του Πορτοσάλτε, του Μάνεση και του Αυτιά, αλλά τα δέχεσαι δίχως να ασκήσεις κριτική. Εσύ, δίνεις καθημερινά μέσω της παθητικότητας σου το δικαίωμα στους ανθρώπους αυτούς, καθώς και στην κυβέρνηση, να σε εξευτελίζουν και να σου προσάπτουν τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, την ώρα που τα ουσιαστικά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του covid - 19, είναι μηδαμινά.

  Ωστόσο, το χειρότερο της υπόθεσης αυτής είναι ότι στις επόμενες εκλογές ο Έλληνας θα ψηφίσει πάλι το ίδιο κόμμα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ένας φαύλου κύκλου αποτυχίας και απογοήτευσης. Αυτό συμβαίνει διότι ο Έλληνας δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Η πλειονότητα της χώρας αυτή τη στιγμή περιμένει τα 534 ευρώ και παράλληλα ψηφίζει ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα που δεν θα προασπίσει καν τα συμφέροντα της. Ο Έλληνας μεγαλοπιάνεται με την ωραιοποιήση της μικροαστικής του ζωής με αποτέλεσμα να μην κατανοεί ή να αμελεί την κοινωνική του θέση. Πρόκειται για μία παραλλαγή του συνδρόμου της Στοκχόλμης κατά την οποία ο Έλληνας εδώ και 45 χρόνια περίπου βρίσκεται στη θέση του ομήρου, ενώ οι λιγότερο ή περισσότερο νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των παν - συλλεκτικών πλέον κομμάτων ( Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) κατέχουν τον ρόλο του απαγωγέα.

Παντελής Ρούσσος
Ο Παντελής Ρούσσος είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων και πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Παντεπιστημίου στην Αθήνα.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ