Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Ομφάλιος Λώρος

Ποίημα για την αξία της μητρικής αγάπης, αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες

Εννέα μήνες έχεις φάει το αίμα της, εννέα μήνες έχεις αναπνεύσει το οξυγόνο της, στα πρώτα βήματά σου κρατήθηκες από τα χέρια της και για το υπόλοιπο της ζωής της, γίνεσαι λόγος για τα δάκρυα της.

Μητέρα στα Ελληνικά, mother στα αγγλικά, mutter στα γερμανικά, madre στα ιταλικά, χάχα στα Ιαπωνικά . Τόσες διαφορετικές λέξεις αλλά υπάρχει ένα κοινό •

Γιατί η μάνα είναι το πρόσωπο που ποτέ δεν είναι μόνη στις σκέψεις της. Πάντα σκέφτεται δυο φορές. Τη μία για τον εαυτό της και την άλλη για το παιδί της.

Μην ξεχνάς πως εσύ είσαι η άγκυρα που κρατά στη ζωή τη μητέρα. Μην ξεχνάς πως για 9 μήνες ήσασταν ένα. Η μητέρα είναι τα πάντα. Είναι αυτή που θα σε παρηγορεί, αυτή που θα σε συγχωρεί, η δύναμη στην απελπισία σου. Και να σου θυμώσει, ο θυμός της μοιάζει σαν το ανοιξιάτικο χιόνι, πέφτει πολύ αλλά λιώνει γρήγορα.

Για την μητέρα σου είσαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος. Η υπερπροστασία, το άγχος, η διαφωνία θα αυξάνονται όσο μεγαλώνεις. Θέλει απλά να είναι ο φύλακας άγγελος σου. Θα νιώσεις πως δεν σε καταλαβαίνει, θα πεις σε έναν τρίτο πως δεν την αντέχεις.

Είναι απλά μια φάση, μην διστάσεις από ντροπή, να γυρίσεις να της πεις "Ένα Σ ’αγαπώ". Ναι μπορεί να μην είναι κοντά σου για το υπόλοιπο της ζωής σου, σίγουρα όμως θα σε αγαπάει για το υπόλοιπο της δικής της. Αγκάλιασε την λοιπόν, φίλησε την όσο προλαβαίνεις. Οι μέρες τρέχουν, τα χρόνια περνάνε και θα ζητάς μετά να γυρίσει ο χρόνος πίσω και θα είναι αργά.

Δημήτρης Μυρογιάννης
Βιογραφικό Δημήτρης Μυρογιάννης, Αταλάντη Φθιώτιδας ,μέλος σχολικής επιτροπής Δήμου Λοκρών και της Πρωτοβουλίας Νέων, μαθητής Α' Λυκείου του ΓΕΛ Αταλάντης
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ