Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Πως μπορεί μια αγκαλιά να μας δώσει όλα όσα ζητάμε και ίσως και περισσότερα;

Την προηγούμενη χρονιά μείναμε σπίτι, μείναμε σπίτι καιρό. Αποχωριστήκαμε τους αγαπημένους μας και απομονωθήκαμε απ’ τον κόσμο. Στερηθήκαμε βόλτες με τους φίλους μας, συζητήσεις και γέλια μέχρι το ξημέρωμα, οικογενειακά τραπέζια και ξενύχτια, μα το πιο σημαντικό, στερηθήκαμε τον ωραιότερο τρόπο να δείξουμε στους ανθρώπους μας πόσο τους αγαπάμε. Στερηθήκαμε τις αγκαλιές.


Η συγκεκριμένη απώλεια είναι μεγάλη, ιδίως αν σκεφτούμε ότι σ’ έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, πόσο μάλλον σε μία πανδημία, η χαλάρωση κατέχει ζωτικό ρόλο για την διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.


Όμως, πώς συνδέονται οι αγκαλιές με την ψυχική μας υγεία; Γιατί είναι τόσο σημαντικές; Γιατί μία αγκαλιά μπορεί να μας δώσει όλα όσα ζητάμε και ίσως και περισσότερα;


 Η αγκαλιά λοιπόν είναι ανεκτίμητη γιατί με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μας ηρεμεί… Μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και γαλήνη. Μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε δυνατοί κι ότι όσο είμαστε σ’ αυτήν τίποτα δεν μπορεί να μας συμβεί. Μαγικά, γιατρεύει τον πόνο μας, παίρνει το βάρος απ’ τους ώμους μας και κάνει τον κόσμο να φαίνεται καλύτερο. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι η αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο.


Η αγκαλιά, επίσης, είναι ο καλύτερος κι ο ομορφότερος τρόπος να δείξουμε στους αγαπημένους μας ότι είμαστε εκεί γι’ αυτούς. Ότι ασχέτως με το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ μόνοι. Ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους να τους στηρίζουμε, να τους αγαπάμε και να τους φροντίζουμε ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις. Μέσα απ’ αυτή τη πράξη στοργής δυναμώνουν οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων και ξαναβρίσκουμε το νόημα της ζωής. Την αγάπη. Την αγάπη για την οικογένειά μας, την αγάπη για τους φίλους μας, την αγάπη για τα ζώα, την αγάπη για τη φύση, την αγάπη για τους ανθρώπους, την αγάπη για τη ζωή!


Και ίσως αυτό να χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή. Μία αγκαλιά. Μία αγκαλιά για να μας θυμίσει ότι δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτην τη δύσκολη περίοδο, ότι όσο μακριά κι αν είναι οι δικοί μας, μας αγαπάνε κι ότι το μόνο που καταφέρνει η απόσταση είναι να δυναμώνει αυτήν την αγάπη. Να μας θυμίσει ότι ο κόσμος είναι όμορφος, ότι η ζωή είναι όμορφη κι ότι μία μέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα!


Αγκαλιαστείτε! 


Προς το παρόν ηλεκτρονικά και υπομονή για τις δια ζώσης αγκαλιές.


Μελίνα Μπελενιώτη
Η Μελίνα Μπελενιώτη είναι μέλος της ομάδας τύπου της Πρωτοβουλίας Νέων και είναι μαθήτρια της Β' Λυκείου
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ