Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Παράτυπος εμβολιασμός γαλάζιων στελεχών με δόσεις που προοριζόταν για παιδιά με αναπηρία

Χυδαιότητα στην διαδικασία του εμβολιασμού. Έκαναν παράτυπα το εμβόλιο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι δόσεις προοριζόταν για παιδιά με αναπηρία.

Για τις 16 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένος από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας εμβολιασμός παιδιών με αναπηρία στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος εν τέλει ακυρώθηκε.


Κι όμως στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν παράτυπα 24 άτομα που δεν είχαν κάποια σχέση με το ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» στο οποίο φιλοξενούνται τα παιδιά. Αυτά τα 24 άτομα ήταν γαλάζια στελέχη (στελέχη της Νέας Δημοκρατίας) και μέλη των οικογενειών τους. Μάλιστα, ανάμεσά τους ήταν ή αντιδήμαρχος Παιδείας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.


Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, η Βίκυ Νάκου, αποφεύγοντας να πάρει την οποιαδήποτε ευθύνη, δήλωσε στο Mega:


«Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα. Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία της λίστας ονομάτων στο τέλος Δεκεμβρίου και της προετοιμασίας των χώρων. Στείλαμε τη λίστα στο υπουργείο Υγείας. Δεν γνωρίζαμε ότι θα περισσέψουν κάποια εμβόλια. Ο ΕΟΔΥ έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαδικασία των εμβολιασμών. Η λίστα δόθηκε τον Δεκέμβριο. Ρώτησα να μου πουν ποιοι ήταν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έδωσε αυτή την εντολή. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία των ανθρώπων»


Παρέμβαση για το θέμα έκανε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δίνοντας εντολή για προκαταρκτική έρευνα από υπηρεσία της αστυνομίας.


Είναι σαφές ότι στο γεγονός τίθενται πολιτικές ευθύνες, όμως σε κάθε περίπτωση,  είναι ανήθικο και χυδαίο, να εμβολιάζεται παράτυπα ο οποιοσδήποτε, με δόσεις που προορίζονται για ομάδες που έχουν υψηλή ανάγκη για εμβολιασμό, λόγου χάρη άτομα με αναπηρία. Δυστυχώς, η κάλυψη της σοβαρότητας του ζητήματος είναι ελάχιστη.


Οδυσσέας Λυδάκης
@OdysseasLyd
Ο Οδυσσέας Λυδάκης είναι μαθητής λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Χανίων και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ