Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Στα Πανεπιστήμια κολλάει στα συνωστισμένα σαν σαρδέλες από κόσμο Μ.Μ.Μ όχι ; (!)

Την περασμένη Τετάρτη το πρωί με το τρόλεϊ της γραμμής 12, που εκτελεί το δρομολόγιο «Ζάππειο – Περιστέρι» μια 19χρόνη φοιτήτρια επιβιβάστηκε με σκοπό να πάει στην σχολή της ώστε να παρακολουθήσει το μάθημα της. Εκεί στην ίδια στάση μαζί της επιβιβάστηκε ένα τρισάθλιο υποκείμενο (αν και τα υποκείμενα έχουν παραπάνω αξία και τα προσβάλω) το όποιο εκμεταλλευόμενο το ότι μέσα στο τρόλεϊ γινόταν το αδιαχώρητο και ήταν όλοι μέσα σαν σαρδέλες ( άραγε τι γίνεται με τα μετρά κατά του Covid-19 ; (!) ) καρφώθηκε από πίσω της και στην συνέχεια έβγαλε έξω το μόριο του και αρχίσει να αυνανίζεται, όταν κατάλαβε πως η 19χρονή φοιτήτρια τον είχε καταλάβει τελείωσε πάνω της και εξαφανίστηκε κατεβαίνοντας από το τρόλεϊ.

Την περασμένη Τετάρτη το πρωί με το τρόλεϊ της γραμμής 12, που εκτελεί το δρομολόγιο «Ζάππειο – Περιστέρι» μια 19χρόνη φοιτήτρια επιβιβάστηκε με σκοπό να πάει στην σχολή της ώστε να παρακολούθηση το μάθημα της. Εκεί στην ίδια στάση μαζί της επιβιβάστηκε ένα τρισάθλιο υποκείμενο (αν και τα υποκείμενα έχουν παραπάνω αξία και τα προσβάλω) το όποιο εκμεταλλευόμενο το ότι μέσα στο τρόλεϊ γινόταν το αδιαχώρητο και ήταν όλοι μέσα σαν σαρδέλες ( άραγε τι γίνεται με τα μετρά κατά του Covid-19 ; (!) ) καρφώθηκε από πίσω της και στην συνέχεια έβγαλε έξω το μόριο του και αρχίσει να αυνανίζεται, όταν κατάλαβε πως η 19χρονή φοιτήτρια τον είχε καταλάβει τελείωσε πάνω της και εξαφανίστηκε κατεβαίνοντας από το τρόλεϊ.

Μερικές σκέψεις που μου ήρθαν υστέρα από αυτό το απαίσιο περιστατικό είναι οι εξής. Τί κάνει ο ΟΣΣΑ ώστε να προφυλάσσει την σωματική ακεραιότητα των επιβατών του αφού γνωρίζει ότι σε ώρες αιχμής μέσα στα ΜΜΜ γίνεται το αδιανόητο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος φύλακάς ή έστω ένας ελεγκτής ή κάμερες ασφαλείας; Γιατί δεν μπαίνουν παραπάνω δρομολόγια ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός; Τι κάνει ο ΟΣΣΑ; Τι κάνει η κυβέρνησή; Ξέρω πως απαντήσεις δεν θα πάρω, πολύ θα με πουν και γραφικό και τι κάθεσαι και σκέφτεσαι; Άραγε αν αυτή η 19χρονή φοιτήτρια ήταν η αδελφή σου ή γυναικά σου ή η κόρη θα είχες την ιδιά αδιαφορία; Αλλά ξέρουμε πως τώρα που έχει ανοίξει και η περιβόητη  τουριστική σεζόν, έχουν ανοίξει σχεδόν τα πάντα πέρα από το «αγαπημένο παιδί» της κυβέρνησης, το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Καθημερινά στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, στα σούπερ μάρκετ στα εμπορικά καταστήματα πολύς κόσμος έρχεται σε επαφή και χωρίς να τηρούνται τα μετρά προφυλάξεις του covid-19, ειδικά στα ΜΜΜ που πραγματικά ο κόσμος είναι σαν τις σαρδέλες, βρίσκοντας και ευκαιρία το κάθε λογής υποκείμενο για να κάνει τις αθλιότητές του.

Κάποιος θα πει πως από ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης βάζεις στο τραπέζι και τα ΑΕΙ της χώρας. Η απάντηση είναι απλή. Χωρίς να χρησιμοποιήσω ως εργαλείο το ατυχές αυτό περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη Τέταρτή για να προβάλω συγκεκριμένες κατευθυνόμενες θέσεις, βλέπουμε πως στα ΜΜΜ γίνεται το αδιαχώρητο και τα μετρά κατά της πανδημίας γίνονται φύλλο και φτερό επομένως κι εγώ αυτό που συμπεραίνω είναι ότι σε συγκεκριμένους οικονομικό – κοινωνικούς τομείς της καθημερινής μας ζωή η κυβέρνηση λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξαντλώντας την αυστηρότητα κρατώντας ερμητικά και ακατάπαυστα επί 3 συνεχόμενα εξάμηνα, παίζοντας με τις αντοχές φοιτητών και καθηγητών, κλειστά τα ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για προστασία των φοιτητών αλλά και γενικά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας στις κατά τόπου περιοχές των πόλεων με τμήματα πανεπιστήμιού. Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης εκτίθεστε καθημερινά με την λάθος τακτική σας που υποτίθεται ότι έχει σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας αλλά ακόμη περισσότερο με το πόσο "σας νοιάζει" και το πόσο θέλετε να "αναβαθμίσετέ" τα ΑΕΙ όπως λέτε.

Υ.Σ 1 Άραγε τι γίνεται με την περιβόητη πανεπιστημιακή κρατική αστυνόμευση στα Α.Ε.Ι η οποία θα είχε εγκατασταθεί έως τις 15/04/21 και οπού θα απαλειφόταν και το τελευταίο ψεγάδι των ΑΕΙ αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση όλα λειτουργούν ΤΕΛΕΙΑ! (από τα πιο κακόγουστα ανέκδοτα που έχω δει / ακούσει)  αφού ως γνωστών και επαρκές σύνολο καθηγητών υπάρχει και επαρκής χρηματοδότηση για ερεύνα υπάρχει και τα βιβλία δεν έρχονται μετά την εξεταστική αλλά πάντα στην ώρα τους και ο server των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων (webmail, e-class) δεν πέφτει πότε και και και… θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο.

Υ.Σ 2 Ελπίζω η Ελληνική αστυνομία να καταφέρει να εντοπίσει το γελοίο υποκείμενο που κακοποίησε σεξουαλικά την 19χρονη φοιτήτρια μεσώ των καμερών της ευρύτερης περιοχής μιας που η κοπέλα παρότι ήταν σοκαρισμένη και έτρεμε την ώρα του αυνανισμού κατάφερε να δώσει μια αρκετά ακριβή περιγραφή του δράστη στην Αστυνομία. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι καλό είναι να το καταθέσει στις αρχές.

Η περιγραφή του «δράστη» :

Ήταν 40-45 ετών, γύρω στο 1,70, με γκριζομπλέ μάτια και τα μαλλιά του ήταν γκρι με άσπρες τρίχες και φόραγε μία ροζ προς πορτοκαλί μπλούζα, η οποία είχε επάνω κάτι γκρι γράμματα.

Ιωάννης Πανανός
@IoannisPananos
O Ιωάννης Πανανός είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς επίσης μέλος και τακτικός αρθρογράφος της Πρωτοβουλίας Νέων
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ