Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Το 150αρι της (κυβερνητικής) ντροπής...

Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός είναι το πιο δυνατό όπλο που έχει στα χέρια της η ανθρωπότητα προκειμένου να ξεπεράσει την πανδημία. Γιατί όμως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και αυτό το δώρο της επιστήμης με μια ψηφοθηρική και παλαιοκομματική λογική;

Κατά την γνώμη μου, το επίδικο δεν είναι ο εμβολιασμός. Οι νέοι και οι νέες έδειξαν από την αρχή τεράστια υπευθυνότητα και σε αντίθεση με άλλες ηλικιακές κατηγορίες έσπευσαν να εμβολιαστούν. Για όλους εμάς ο εμβολιασμός δεν ήταν ένα μέσο εξασφάλισης ενός δωρέαν εισιτηρίου για το θέατρο, αλλά μια στάση ζωής, μια προσπάθεια να πάρουμε πίσω την καθημερινότητα μας.

Η κυβέρνηση και όσοι παίρνουν τις αποφάσεις προφανώς δεν το βλέπουν έτσι. Εδώ και μήνες έχουν αναγάγει την επίθεση στους νέους, σε στρατηγική επιλογή. Στο πρόσωπο μας βρήκαν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίξουν τις δικές τους ευθύνες.

Ο τράγος αυτός όμως, έχει δικαίωμα ψήφου. Τώρα με τις πρόωρες εκλογές να παραμένουν πάντα στο τραπέζι, θεωρούν ότι με μια επιδοματική λογική, θα καταφέρουν να προσελκύσουν μια γενιά, της οποίας τα όνειρα και την προοπτική καθημερινά με την πολιτική τους τσαλαπατάνε.

Αυτή η στάση, είναι προσβλητική για όλους εμάς, και αναδεικνύει μία έκδηλη απαξίωση προς τους νέους,  τους οποίους κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να εξαγοράσουν με ένα 150άρι της ντροπής. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όσο δεν υπάρχει μια σοβαρή πολιτική που να δίνει προοπτική η απαξίωση αυτή θα είναι αμοιβαία. Είμαστε σκεπτόμενοι πολίτες και όχι πελάτες.

Όπως λένε και στον χώρο της επικοινωνίας και της πολιτικής επιστήμης, πληρώνει κάποιος όταν δεν μπορεί να πείσει, και αυτή η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ένα μόνιμο έλλειμα πειθούς…
Κώστας Τσικουδάκης
k_tsikoudakis
Ο Κώστας Τσικουδάκης, είναι μαθητής Γ Λυκείου, και μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ