Αρθρα - γνωμεσ
>
ιστοριεσ

Του Σεπτέμβρη οι αγώνες

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας με πολλούς συμβολισμούς, για πολλούς συμβολίζει την επιστροφή στα θρανία και την σχολική πραγματικότητα, για κάποιους άλλους συμβολίζει την επιστροφή στην καθημερινότητα .

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας με πολλούς συμβολισμούς, για πολλούς συμβολίζει την επιστροφή στα θρανία και την σχολική πραγματικότητα, για κάποιους άλλους συμβολίζει την επιστροφή στην καθημερινότητα . Κάποιοι μετράνε τις ημέρες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ενώ κάποιοι άλλοι χαίρονται για την άφιξη του φθινοπώρου.

Για μία ολόκληρη γενιά όμως, συμβολίζει τους αγώνες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ενώνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε κάθε γωνια του πλανήτη, νέες και νέοι που βγαίνουν στους δρόμους, φωνάζουν συνθήματα και διατρανώνουν την άποψη τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει τον πλανήτη μας, το σπίτι μας, είναι ήδη τραγική και αν κάποιος δυσκολεύεται να πειστεί από τις δεκάδες έρευνες που το αποδεικνύουν, αρκεί να δει τις εικόνες του πλανήτη τους πρώτους μήνες της καραντίνας, όπου άνθρωποι αντίκρυσαν καθαρό ουρανό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια μέχρι και το χαλάζι που έπεσε τους καλοκαιρινούς μήνες προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες οικογένειες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους επειδή οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στις εκάστοτε περιοχές δεν τους επιτρέπουν να επιβιώσουν.

Αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με τις έρευνες  που λένε πως τα περιθώρια δράσης στενεύουν, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε σπίτι. Αυτό είναι το δίλλημα της γενιάς μας, αυτό είναι το ραντεβού μας με την ιστορία, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε. Κάθε χρόνο και πιο πολλοί, κάθε φορά και πιο δυνατά στου Σεπτέμβρη τους αγώνες.


Νίκος Βασιλόπουλος
@NikosVasilopou5
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ