Before You Shine just joined CzechCrunch! Welcome to CzechCrunch Shine 🎉 — Find out more

Ενημέρωση - Άρθρα - Γνώμες

Όλα τα άρθρα

Ενημέρωση

Πολιτική

Η υποκρισία μιας πολιτείας σε παρακμή

Μια φωτογραφία με τους επισήμους κάθε 4 χρόνια, απαξίωση όλη την υπόλοιπη περίοδο. Η ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμό στην Ελλάδα...

Ελλάδα 2.0 «Επιστροφή στον Μεσαίωνα»

Η Κυβέρνηση εδώ και παρά πολύ καιρό δείχνει να έχει βαρέσει διάλυση σε κάθε τομέα και σε κάθε υπουργείο, τι να πρώτο διαλέξουμε το υπουργείου προστασίας του πολίτη; ( ξυλοδαρμοί στις πλατείες, επίορκοι αστυνομικοί, μαφιόζικη εκτέλεση δημοσιογράφου μέρα μεσημέρι, Trafficking με επίορκούς ένστολους), το υπουργείο εργασίας; ( με τον «σούπερμαν» υπουργό του και το νομοσχέδιο για εργασιακές γαλέρες, επιστροφή στον μεσαίωνα και τις απειλές του Μένιου Φουρθιώτη μέσα στο υπουργείο); ή το πολυαγαπημένο μας υπουργείο παιδείας της εξίσου αγαπημένης μας Κεραμέως (προώθηση όσο δεν πάει τον ιδιωτικών κολλεγίων, ΕΒΕ , πανεπιστημιακή αστυνομία) Για να μην μιλήσουμε για το υπουργείο υγείας ( χωρίς προσλήψεις υγειονομικών, ελάχιστες ΜΕΘ και Μ.Μ.Μ που ο κόσμος είναι στοιβαγμένος σαν τις σαρδέλες, αν και θα λέγε κάνεις πως το τελευταίο δεν κολλάει στο εν λόγω υπουργείο. Βασικά κολλάει οπού μας συνεφέρει και δεν κολλάει οπού δεν μας συνεφέρει. Καλό ε ;

Τελικά, οι φωτιές φέρνουν την «ανάπτυξη» ή η «ανάπτυξη» τις φωτιές;

Ο τρόπος πρόκλησης και διαχείρισης μιας πυρκαγιάς ξεσκεπάζει την απάνθρωπη λειτουργία του σύγχρονου κόσμου και την πιο σκοτεινή πλευρά των εκπροσώπων του. Αυτήν που κανέναν δεν θα πείραζε να καιγόταν μαζί με τα δέντρα.

Πώς έφτασε η πολιτική συνείδηση μιας γενιάς να κοστίζει 150€;

Το νόημα πίσω από την παραχώρηση χρηματικού ποσού αξίας 150€ στους νέους και το βαθύτερο πρόβλημα απολιτικοποίησης που φανερώνει.

Το 150αρι της (κυβερνητικής) ντροπής...

Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός είναι το πιο δυνατό όπλο που έχει στα χέρια της η ανθρωπότητα προκειμένου να ξεπεράσει την πανδημία. Γιατί όμως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και αυτό το δώρο της επιστήμης με μια ψηφοθηρική και παλαιοκομματική λογική;

Αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Το νομοσχέδιο αυτό, και σύμφωνα με τους νομικούς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφικό πέραν από ελλιπές!

Κολοκοτρώνης, Μιαούλης... Και Μητσοτάκης!

Είναι ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του 2021 ηρωική όπως θέλει να φαίνεται; Στην περίοδο της πανδημίας της αστυνομοκρατίας και της προπαγάνδας; Μάλλον όχι!

Τι πάει τόσο λάθος στο Υπουργείο Πολιτισμού (πέρα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις);

Το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο μιας τεράστιας κρισης το τελευταίο διάστημα. Όμως πέρα από τις πρόσφατες τραγικές αποκαλύψεις, τι άλλο γίνεται στο υπουργείο Πολιτισμού; Ή καλύτερα τι θα έπρεπε να γίνεται, εδώ και χρόνια;

Παιδεία

«Πρωταθλήτρια» στο ψέμα η Νίκη Κεραμέως

Για άλλη μια φορά, η υπουργός παιδείας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη διαφεύγοντας στην πολύ γνωστή της τακτική, που δεν είναι άλλη από αυτή της διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

ΕΒΕ: Ένα προμελετημένο έγκλημα

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι πλέον γεγονός. Στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών χιλιάδες μαθητές θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων. Ποιον ακριβώς ωφελεί αυτό;

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Η 11η Φεβρουαρίου 2021 μένει στην ιστορία ως η ημερομηνία έναρξης ενός νέου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος που μεταφέρει την κοινωνία δεκαετίες πίσω. Ο ακαδημαϊκός κόσμος δεν χρειάζεται υποτιθέμενους αυτόκλητους προστάτες του πνεύματος από την κρατική εξουσία. Η ουσιαστική προστασία των Πανεπιστημίων βρίσκεται στις αρμοδιότητες των Πανεπιστημιακών Αρχών.

«Ναοί» παιδείας, μόρφωσης και πολιτισμού εναντίων βίας, βαρβαρότητας και καταστολής

Εάν κάποιος με ρωτούσε πως θα μπορούσα, να το φανταστώ στο μυαλό μου ή να το παρομοιάσω με κάτι, όταν βλέπω τις δυνάμεις καταστολής του αστυνομικού κράτους που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική επικράτεια υπό την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το μοναδικό ίσως πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό μου είναι εικόνες Ναζιστών Γερμανών στρατιωτών να βεβηλώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά αυτά τα παγκόσμιας και πρώτιστος εθνικής κληρονομίας-αναγνώρισης αρχαιά μνημεία οπού παραμένουν ακόμη «όρθια» θυμίζοντας σε όλους μας τον λαμπρό πολιτισμό των αρχαίων προγόνων μας.

ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΠΟΣ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Το κείμενο αναφέρεται στο εκπαιδευτικό έγκλημα που η Υπουργός Παιδείας μαζί με την κυβέρνηση επιδιώκει να διαπράξει σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που φθείρουν τη δημοκρατία μας και σκοτεινιάζουν τρομακτικά το μέλλον μας.

Τι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση;

Ένα εύλογο ερώτημα θα μπορούσε να είναι πότε επιτέλους θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία, ένα ίσως ακόμη πιο εύλογο ερώτημα θα πρόσθετε κανείς είναι τι έχει καταφέρει έως τώρα κυβέρνηση όσο αναφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε αυτό εδώ το πρώτο μου άρθρο για την πρωτοβουλία νέων θα αναλύσουμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση έως τώρα όσο αναφορά την παιδεία.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Αναλύοντας την ταξική πλευρά του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Πώς θέλουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα;

Πως θέλουμε να δεχόμαστε τη γνώση και που θα εστιάζει αυτή; Τι αξίες και εφόδια επιθυμούμε να προσλαμβάνουμε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα; Ποιος θα είναι ο απώτερος στόχος της μορφωτικής διαδικασίας; Για να διαπλάσουμε την ιδεατή εικόνα του ουτοπικού σχολείου κρίνεται αναγκαία η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

Κατηγορία - Πολιτική

Ελλάδα 2.0 «Επιστροφή στον Μεσαίωνα»

Η υποκρισία μιας πολιτείας σε παρακμή

Τελικά, οι φωτιές φέρνουν την «ανάπτυξη» ή η «ανάπτυξη» τις φωτιές;

Πώς έφτασε η πολιτική συνείδηση μιας γενιάς να κοστίζει 150€;

Το 150αρι της (κυβερνητικής) ντροπής...

Αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Κολοκοτρώνης, Μιαούλης... Και Μητσοτάκης!

Τι πάει τόσο λάθος στο Υπουργείο Πολιτισμού (πέρα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις);

Οι διακοπές στην Ικαρία και η ταξική συνείδηση

ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΕΞΕΙ

Το πεντακοσάρικο του φόβου

Με την κάθε Σοφία...

Greek Freak: Ήρωας του (20)21 !

Νομοσχέδιο υποχρεωτικής συνεπιμέλειας: Αναγκαία αναθεώρηση ή επιπολαιότητα;

Βόρεια Κορέα, Βόρεια Κορέα, Βόρεια Κορέα.

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

09/10/2020… Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Ruth Bader Ginsburg: για πάντα η δική μας λαϊκή, φεμινίστρια δικάστρια

Η Amy Coney Barrett αναπληρώνει την θέση της RBG στο Ανώτατο Δικαστήριο

Του Σεπτέμβρη οι αγώνες

Επικίνδυνη Κυβερνητική αδράνεια

Τέχνη· το «αντίδοτο» στην πανδημία…

Λογοκρισία στυλ 60s από κυβέρνηση και πολιτεία.

09/10/2020… Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Απ’ ότι φαίνεται ο νόμος δεν ισχύει για τους δημάρχους…

“Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν”

Kamala Harris: Η αντιπρόεδρος των Η.Π.Α που γράφει ιστορία

Άρθρο του Πέτρου Αποστολάκη στον ηλεκτρονικό Τύπο

Υπουργική υποκρισία. Δημοκρατία σε καραντίνα, του Πέτρου Αποστολάκη.

Είναι στο χέρι σου!

Είναι στο χέρι σου!
Γινε μελοσ τησ Πρωτοβουλιασ

Πολιτική